Sladkokyselé krevety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladkokyselé krevety
Sladkokyselé krevety
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53358 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
4 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Feferony |
1 polévková lžíce | Kečup |
20 ks | Krevety tygří - loupané |
8 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř cayenský |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
4 polévková lžíce | Vývar z humrů |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 5g |
Draslík | 185,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,3mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cibulka jarní, Feferony, Paprika červená, Pepř cayenský, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Víno rýžové čínské, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Krevety tygří - loupané, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob, Vývar z humrů mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sladkokyselé krevety postup přípravy receptu:
1 | Krevety vyloupeme z krunýřů. |
2 | Rozšleháme bílek a přidáme do něj ocet, rýžové víno, sójovou omáčku a kečup. Osolíme a opepříme černým i cayenským pepřem. Do připravené marinády vložíme krevety. Počkáme, dokud se v ní 15 minut neodleží. |
3 | Omyjeme papriky, rozřízneme je na poloviny, odstraníme bílé žebroví a semínka a nakrájíme je na kostičky. Od jarních cibulek oddělíme kořínkovou část a zvadlou zelenou nať. Pokrájíme cibuli na kolečka. Feferonku nasekáme najemno. |
4 | Vyndáme krevety z marinády a ponecháme na okapání. Zaprášíme je škrobovou moučkou. |
5 | Připravíme wok a vlijeme do něj olej. Rozpálíme, vložíme do něj krevety a zprudka je opékáme. Krevety vyjmeme a vložíme do pánve papriky, cibuli a feferonku. Přichutíme zázvorem, vlijeme marinádu a vývar z humra. Provaříme, znovu vložíme krevety, osolíme, opepříme a podáváme. |
Poznámka
K hotovým krevetám ještě můžeme přidat nakrájený ananas.