Sekané biftečky z vepřového a slepičího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekané biftečky z vepřového a slepičího masa
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 53359 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Sádlo škvařené |
1 ks | Slepice |
150 g | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
300 g | Vepřové maso mleté |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 322,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Muškátový oříšek, Sádlo škvařené, Slepice, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vepřové maso mleté, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekané biftečky z vepřového a slepičího masa postup přípravy receptu:
1 | Slepici zbavíme kůže a kostí, maso nakrájíme na kousky, dvakrát umeleme a dáme do misky. |
2 | Přidáme mleté vepřové maso, 20 g hladké mouky, 100 g strouhanky, žloutky, osolíme, opepříme a přistrouháme muškátový oříšek. Promíchanou masovou směs dobře prohněteme a přemístíme na vál posypaný zbytkem strouhanky. Utvoříme 16 kuliček, které zploštíme dlaní na malé biftečky. |
3 | Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli. |
4 | V nízkém širokém kastrolu rozpálíme sádlo, na kterém biftečky z obou stran zprudka opečeme. Přendáme je do jiné nádoby a udržujeme v teple. |
5 | Do tuku po opékání dáme zpěnit cibuli, přidáme 40 g hladké mouky, kterou chvíli za stálého míchání smažíme dozlatova. Přilijeme teplou vodu, zamícháme a krátce povaříme. Do kastrolu vrátíme opečené biftečky, zakryjeme a dáme do trouby předehřáté na 160°C na 30 minut dusit. |
6 | Podáváme s vařenými bramborami, přelité omáčkou. |