Recept

Sekané biftečky z vepřového a slepičího masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 53359
Kategorie: Maso

Ingredience

1000 g Brambory vařené
1 ks Cibule
60 g Mouka pšeničná hladká
5 kávová lžička Muškátový oříšek
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Sádlo škvařené
1 ks Slepice
150 g Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
300 g Vepřové maso mleté
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 877 kcal
Kilojoule 3 671kJ
12% Sacharidy 42 g
61% Tuky 46 g
41% Sodík 822 mg
125% Bílkoviny 71 g

Sekané biftečky z vepřového a slepičího masa postup přípravy receptu:

1

Slepici zbavíme kůže a kostí, maso nakrájíme na kousky, dvakrát umeleme a dáme do misky.

2

Přidáme mleté vepřové maso, 20 g hladké mouky, 100 g strouhanky, žloutky, osolíme, opepříme a přistrouháme muškátový oříšek. Promíchanou masovou směs dobře prohněteme a přemístíme na vál posypaný zbytkem strouhanky. Utvoříme 16 kuliček, které zploštíme dlaní na malé biftečky.

3

Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli.

4

V nízkém širokém kastrolu rozpálíme sádlo, na kterém biftečky z obou stran zprudka opečeme. Přendáme je do jiné nádoby a udržujeme v teple.

5

Do tuku po opékání dáme zpěnit cibuli, přidáme 40 g hladké mouky, kterou chvíli za stálého míchání smažíme dozlatova. Přilijeme teplou vodu, zamícháme a krátce povaříme. Do kastrolu vrátíme opečené biftečky, zakryjeme a dáme do trouby předehřáté na 160°C na 30 minut dusit.

6

Podáváme s vařenými bramborami, přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept