Zaječí maso na brusinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí maso na brusinkách
Zaječí maso na brusinkách
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53360 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
6 dl | Bujón hovězí |
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krystal |
3 polévková lžíce | Džem brusinkový |
2 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
70 g | Mrkev kořen |
4 ks | Nové koření celé |
1,5 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
2 kávová lžička | Sůl |
2 špetka | Tymián sušený |
2,5 dl | Víno červené |
700 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 159,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Bujón hovězí, Celer bulvový, Cibule, Cukr krystal, Nové koření celé, Olej slunečnicový, Pepř černý celý, Petržel kořen, Pomerančová kůra, Sůl, Tymián sušený, Víno červené, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem brusinkový, Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí maso na brusinkách postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou a omytou kořenovou zeleninu (celer, petržel, mrkev) nakrájíme na kostičky. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. Odblaněné a omyté maso ze zajíce vykostíme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Maso dáme do mísy, promícháme se solí a pepřem. |
2 | V hrnci rozpálíme máslo s olejem a zeleninu s cibulí a cukrem osmažíme dozlatova. Přidáme maso, restujeme do zlatohněda ze všech stran asi 4 minuty. Přilijeme hovězí bujón, ocet, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián a nastrouhanou citronovou kůru. Pod pokličkou dusíme 45-55 minut doměkka. |
3 | V 0.5 dl hovězího bujónu rozmícháme 2 lžíce kukuřičného škrobu (Maizena). Měkké maso vyjmeme a dáme do druhého hrnce. Do vývaru zamícháme škrob, provaříme 1 minutu, přidáme brusinkový džem, promícháme, přilijeme červené víno a necháme přejít varem. |
4 | Omáčku přecedíme a prolisujeme přes síto do hrnce s masem a ihned teplé podáváme. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme kynuté houskové knedlíky nebo vařenou těstovinu.