Jednoduchý recept

Pečený chňápal na bobkových listech

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53361

Ingredience

6 ks Bobkový list
1,5 kg Chňapal červený
2 ks Citrony
125 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 625 kcal
Kilojoule 2 616kJ
2% Sacharidy 6 g
48% Tuky 36 g
20% Sodík 407 mg
132% Bílkoviny 74 g

Pečený chňápal na bobkových listech postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a osušíme rybu. Odstraníme z ní žábry a uděláme několik zářezů do kůže. Rybu osolíme a opepříme. Předehřejeme troubu na 200 °C.

2

Jeden ze dvou citronů nakrájíme na plátky, které společně s bobkovými listy vložíme do břišních dutin ryb. Druhý citron ostrouháme a kůru uchováme. Z dužiny vymačkáme šťávu.

3

Zbytek bobkových listů nalámeme na kousky. Připravíme pekáč, do kterého vlijeme olej a rozehřejeme. Vložíme na něj nalámané bobkové listy, nastrouhanou citronovou kůru a vlijeme vylisovanou citronovou šťávu. Vložíme rybu a 30 minut pečeme. Během pečení rybu jednou obrátíme a přelijeme vypečenou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept