Citronový zákusek s polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronový zákusek s polevou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 53367 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
50 g | Citronová kůra |
200 ml | Citronová šťáva |
150 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr moučkový |
7 g | Droždí sušené |
100 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vejce slepičí |
Citronový ovocný krém [53288] | |
---|---|
2,1 ks | Citrony |
240 g | Cukr krupice |
53,3 g | Máslo čerstvé |
2,1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 149,7mg |
Draslík | 129,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Droždí sušené, Vejce slepičí, Citrony, Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citronový zákusek s polevou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Máslem vymažeme koláčovou formu o průměru 20 cm. Dno poprášíme moučkovým cukrem. Do mísy dáme 2 lžíce citronového krému, máslo a 100 g cukru. Vše rozšleháme. Za stálého šlehání přidáváme mouku, droždí, vejce a nastrouhanou citronovou kůru. Těsto dáme do koláčové formy a pečeme 35 minut. Po upečení necháme koláč 10 minut odstát, poté jej vyklopíme a necháme vystydnout. Polevu připravíme smícháním citronové šťávy s 50 g cukru a koláč jí polijeme. |
2 | Citronový ovocný krém [53288]: |
3 | Do ohnivzdorné mísy dáme kůru a šťávu z citronů, máslo a cukr a mícháme nad párou 10 minut. Poté odstavíme. Rozšleháme vejce a postupně je přimícháme do citronové směsi. Vrátíme nad páru a 10 minut šleháme. Nakonec krém nalijeme do sklenic a uzavřeme. |
Poznámka
Podáváme se lžící créme fraiche a lžící citronového krému.