Ovocný sýr z kdoulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný sýr z kdoulí
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 53368 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
500 g | Cukr krupice |
1,5 kg | Kdoule |
1 ks | Vanilkový lusk |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 423,6mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 85,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kdoule, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný sýr z kdoulí postup přípravy receptu:
1 | Kdoule nakrájíme, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a povaříme 40 minut, dokud se ovoce nerozvaří. Poté scedíme tekutinu, dužinu vrátíme zpět do hrnce a přisypeme cukr. Dáme zpět na plotnu a zahříváme 10 minut. Poté zahříváme další hodinu, dokud dužina nezhoustne. |
2 | Nakonec hmotu nalijeme do misek a přikryjeme pečícím papírem. Necháme nejméně týden dozrát. |