Letní roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní roláda
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 5337 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
1 hrst | Broskve |
100 g | Cukr krupice |
1 hrst | Jahody zahradní |
1 hrst | Meruňky |
50 g | Ořechy vlašské |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 ks | Vejce slepičí |
1 balení | Ztužovač šlehačky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 296,1mg |
Draslík | 185,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 720,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krupice, Jahody zahradní, Meruňky, Ořechy vlašské, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ztužovač šlehačky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Letní roláda postup přípravy receptu:
1 | Ušleháme celá vejce do pěny a zašleháme mleté ořechy. |
2 | Rozetřeme směs na plech vyložený pečícím papírem a 15 minut pečeme v troubě. |
3 | Poté necháme zchladnout a poté plát s pečícím papírem srolujeme. Ušleháme šlehačku se ztužovačem a nakrájíme ovoce na plátky. Rozbalíme roládu, potřeme 2/3 šlehačky, posypeme plátky ovoce a zabalíme. |
4 | Roládu pomažeme zbylou šlehačkou a ozdobíme dle fantazie. |