Jednoduchý recept

Dušené hrušky s bezinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 53370

Ingredience

3 polévková lžíce Bezinková šťáva
50 ml Citronová šťáva
1 kg Hrušky
1 hrst Máta
250 ml Sirup bezinkový
50 ml Sirup hruškový
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 734kJ
16% Sacharidy 56 g
29% Tuky 22 g
0% Sodík 4 mg
5% Bílkoviny 3 g

Dušené hrušky s bezinkami postup přípravy receptu:

1

Hrušky oloupeme, dáme je do hrnce, přelijeme sirupem, vodou a citronovou šťávou. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni 30 minut. Poté je dáme na talířky.

2

Bezinkovou šťávu povaříme. Smetanu ušleháme a za stálého míchání přimícháme do bezinkové šťávy. Směs dáme do misky a přimícháme hruškový sirup. Každou hrušku potřeme hruškovým sirupem a servírujeme se lžící smetanové směsi.

3

Dezert ozdobíme snítkou máty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept