Dušené hrušky s bezinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hrušky s bezinkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 53370 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
3 polévková lžíce | Bezinková šťáva |
50 ml | Citronová šťáva |
1 kg | Hrušky |
1 hrst | Máta |
250 ml | Sirup bezinkový |
50 ml | Sirup hruškový |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 326,5mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrušky, Máta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bezinková šťáva, Sirup bezinkový, Sirup hruškový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené hrušky s bezinkami postup přípravy receptu:
1 | Hrušky oloupeme, dáme je do hrnce, přelijeme sirupem, vodou a citronovou šťávou. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni 30 minut. Poté je dáme na talířky. |
2 | Bezinkovou šťávu povaříme. Smetanu ušleháme a za stálého míchání přimícháme do bezinkové šťávy. Směs dáme do misky a přimícháme hruškový sirup. Každou hrušku potřeme hruškovým sirupem a servírujeme se lžící smetanové směsi. |
3 | Dezert ozdobíme snítkou máty. |