Tvarůžkový bác - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarůžkový bác
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53373 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
50 g | Droždí |
10 g | Majoránka |
1 l | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
300 g | Tvarůžky olomoucké malé |
150 g | Uzené maso vařené |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 77,5mg |
Draslík | 477,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Droždí, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Tvarůžky olomoucké malé, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarůžkový bác postup přípravy receptu:
1 | Brambory najemno nastrouháme a dáme do mísy. Zalijeme mlékem, přidáme prolisovaný česnek, vejce, rozdrobené droždí, sůl, koření a mouku. Promícháme, až vznikne těsto jako na lívance. |
2 | Pekáč vymastíme sádlem, do těsta ještě přidáme na kousky nakrájené tvarůžky a uzené maso a směs vlijeme do pekáče. Necháme asi 30 minut kynout na teplém místě. |
3 | Vykynuté těsto vložíme do trouby a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 1 hodinu. |