Jednoduchý recept

Teplý jablečný závin

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 53375

Ingredience

Těsto
200 g Hera
13 g Kypřicí prášek do pečiva
1 kg Mouka polohrubá
1 dl Olej slunečnicový
8 ks Vejce slepičí
7 dl Voda pitná
Náplň
500 g Cukr krupice
40 g Cukr vanilka
2 kg Jablka
70 g Máslo čerstvé
30 g Skořice mletá
250 g Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 545 kcal
Kilojoule 2 279kJ
22% Sacharidy 80 g
30% Tuky 23 g
2% Sodík 44 mg
16% Bílkoviny 9 g

Teplý jablečný závin postup přípravy receptu:

1

Do misky s prosátou moukou rozklepneme 7 vajec, vlijeme vodu s olejem. Rukama nebo v kuchyňském robotu vypracujeme těsto, které necháme 60 minut na teplém místě stát.

2

Z omytých a oloupaných jablek odstraníme jadřince a nakrájíme na plátky. Dáme je do pánve s rozehřátým máslem, osmahneme 3 minuty, přisypeme vanilkový a pískový cukr. Smažíme ještě 2 minuty, nakonec posypeme jablka skořicí, promícháme a pánev odstavíme ze sporáku. Osmažená jablka necháme vychladnout.

3

Vál posypeme moukou, těsto z misky přeložíme na vál. Rozdělíme na tři díly, každý díl rozválíme na velké pláty, silné 2 cm. Každý plát potřeme rozpuštěnou Herou, na okraj každého plátu položíme jablkovou náplň. Zavineme do závinů, které poklademe na pekáč mírně potřený máslem. Nakonec záviny potřeme rozkvedlaným vejcem. Pekáč se záviny vložíme do trouby, kde pečeme při 180 stupňové teplotě přibližně 40-45 minut.

4

Upečené záviny vytáhneme z trouby a ještě teplé krájíme na úhledné porce. Porce podkládáme na dezertní talířky. Ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a teplé servírujeme.

Poznámka

Takto připravený závin podáváme jako teplý dezert. Každou porci můžeme ještě pokapat čokoládovou polevou nebo ozdobit lístkem voňavé máty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept