Salát z těstovin a tuňáka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z těstovin a tuňáka
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 53376 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
40 g | Cibule |
30 ml | Citronová šťáva |
60 ml | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata Cherry |
60 g | Řeřicha |
1 špetka | Sůl |
500 g | Těstoviny Farfalle |
400 g | Tuňák v oleji |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 463,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Řeřicha, Sůl, Tuňák v oleji, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z těstovin a tuňáka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli, rajčata a řeřichu omyjeme, očistíme a nakrájíme na drobnější kousky. |
2 | Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě do změknutí. |
3 | Uvařené těstoviny smícháme s pokrájenou zeleninou, olivami, tuňákem a řeřichou. Zakapeme citronovou šťávou a olejem. Nakonec salát osolíme a opepříme. |