Kynuté bedňáčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynuté bedňáčky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5338 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
35 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
300 g | Mouka polohrubá |
250 g | Náplň tvarohová |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 113,1mg |
Draslík | 217,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 108,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Náplň tvarohová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kynuté bedňáčky postup přípravy receptu:
1 | Zaděláme těsto z cukru, droždí, mléka, mouky, vejce a soli a necháme v teple vykynout. |
2 | Tvoříme menší koláčky, plníme je tvarohovou náplní. |
3 | Na plech vyložený pečícím papírem dáváme koláčky, které pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou. |
4 | Dáme péct do středně vyhřáté trouby asi na 15 minut. |