Recept

Koláčky na svátek Purim

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 53380
Kategorie: Koláče

Ingredience

Těsto
150 g Cukr krupice
40 g Cukr vanilka
300 g Hera
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
Náplň
200 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
300 g Mák - semena
200 g Med včelí
200 g Ořechy vlašské
100 g Rozinky bílé
8 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 926kJ
16% Sacharidy 56 g
24% Tuky 18 g
1% Sodík 18 mg
13% Bílkoviny 7 g

Koláčky na svátek Purim postup přípravy receptu:

1

Na vál prosejeme mouku, do středu uděláme důlek a do něho položíme měkké máslo nakrájené na kousky. Přisypeme kypřící prášek, 150 g cukru, vanilkový cukr. Rukou vypracujeme těsto, které dáme na 30 minut do lednice, aby ztuhlo.

2

Příprava náplně: do kastrůlku vsypeme mák, spaříme horkou vodou a za občasného míchání vaříme přibližně 30 minut. Potom mák scedíme a necháme dobře okapat. Na strojku mák pomeleme, dáme do misky. Přidáme rozpuštěný med, vanilkový a pískový cukr, předem namočené a scezené rozinky. Dobře promícháme a nakonec přimícháme drobně nasekané ořechy. Ještě jednou promícháme.

3

Těsto z misky přeložíme na moukou posypaný vál, válečkem na těsto rozvalíme na velký plát, silný 3 cm. Z těsta vykrajujeme čtverce o průměru 8-10 cm. Na každý čtverec lžící položíme připravenou náplň. Těsto přeložíme do tvaru trojúhelníku a konce dobře zmáčkneme.

4

Naplněné trojúhelníky naskládáme na olejem vymazaný plech, posypeme cukrem a vložíme do nahřáté trouby. Při 180 stupňové teplotě pečeme 35-40 minut. Upečené koláčky vytáhneme z trouby, necháme vychladnout. Potom je naskládáme na talíř a položíme na sváteční stůl.

Poznámka

Koláčky podáváme studené, jako dezert. Nejčastěji se pečou na svátek Purim.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept