Thajská polévka s tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajská polévka s tofu
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 53381 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
90 g | Cibulka jarní |
90 ml | Kari pasta |
500 ml | Kokosové mléko |
10 g | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
60 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
250 g | Sýr sójový - Tofu |
1 l | Vývar zeleninový |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 615,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,7mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Kokosové mléko, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Olej arašídový (podzemnicový), Omáčka rybí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta, Sýr sójový - Tofu, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajská polévka s tofu postup přípravy receptu:
1 | Žampiony nakrájíme na plátky, tofu na kostičky. Cibulku omyjeme a pokrájíme na kolečka. Opláchnutý koriandr natrháme na menší kousky. |
2 | Olej rozpálíme v hrnci, přidáme houby a smažíme 3 minuty. Přidáme karí pastu a necháme 1 minutu prohřát. Poté vmícháme vývar, kokosové mléko, rybí omáčku, šťávu z limetky, tofu a cibulku. Přiklopené vaříme 5 minut. |
3 | Polévku servírujeme ozdobenou koriandrem. |