Carpaccio ze svíčkové s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Carpaccio ze svíčkové s parmezánem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 53387 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
400 g | Hovězí svíčková |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
50 g | Olivy černé |
50 g | Olivy zelené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 59,0mg |
Draslík | 379,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Olivy zelené, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Carpaccio ze svíčkové s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou pokrájíme na plátky silné cca 1cm. Vložíme do potravinářské fólie a rozklepeme. Plátky musí být velmi tenké, až průhledné. |
2 | Urovnáme na talíře, zakápneme olivovým olejem, posypeme nadrobno nasekanými olivami a strouhaným parmezánem. Osolíme a opeříme dle chuti a ihned podáváme. |
Poznámka
Možno doplnit míchaným salátem nebo rucollou a bílou ciabattou.