Jednoduchý recept

Zeleninové consomé s mořskými plody

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53391

Ingredience

100 g Candát obecný
100 g Krevety tygří - loupané
100 g Losos - filety
100 g Mušle slávky
2 kávová lžička Olej olivový
1 špetka Sůl
Vývar
1 ks Bobkový list
1 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Nové koření celé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 155 kcal
Kilojoule 651kJ
3% Sacharidy 11 g
120% Tuky 90 g
16% Sodík 316 mg
31% Bílkoviny 17 g

Zeleninové consomé s mořskými plody postup přípravy receptu:

1

Všechnu zeleninu důkladně očistíme, vložíme do hrnce se studenou vodou a zvolna přivedeme k varu. Přilijeme víno, přidáme bobkový list, nové koření, osolíme, opepříme a povaříme cca 45 minut. Poté scedíme.

2

Mezitím plátky ryb, krevety a mušle mírně osolíme, zakápneme olivovým olejem, vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme cca 6-7 minut.

3

Maso po vyjmutí z trouby rozdělíme do talířů a zalijeme zeleninovým vývarem. Polévku ihned podáváme.

Poznámka

Můžeme přidat ještě další druhy zeleniny, např. hráškové lusky, chřest nebo cuketu. Vše spaříme vroucí osolenou vodou se lžičkou másla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept