Recept

Makové kloboučky po židovsku

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 53395

Ingredience

3 ml Citronová šťáva
1 ks Citrony
450 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
30 g Droždí
500 g Mouka polohrubá
70 g Mouka pšeničná hrubá
250 g Mák mletý
350 g Máslo čerstvé
50 ml Olej slunečnicový
2 ks Vejce slepičí
1,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 835 kcal
Kilojoule 3 493kJ
27% Sacharidy 98 g
62% Tuky 46 g
7% Sodík 133 mg
24% Bílkoviny 13 g

Makové kloboučky po židovsku postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme makovou náplň: Do misky prosejeme mouku, přidáme 80 g měkkého másla a nakonec rozklepneme celá vejce. Rukou vypracujeme těsto. Podle potřeby můžeme přilít vodu. Těsto necháme odpočinout 30 minut.

2

Maková náplň: Do kastrůlku s vodou přisypeme mák, vanilkový a krupicový cukr. Nakonec přidáme jemně nastrouhanou kůru z 1 ks citrónu. Vše povaříme 30 minut. Potom mák scedíme, necháme okapat. Okapaný mák dáme do misky, dochutíme citrónovou šťávou a necháme vychladnout.

3

Těsto položíme na moukou posypaný val a válečkem na těsto rozválíme na velký plát vysoký 3 cm. Sklenicí o průměru 8 cm vykrajujeme kolečka. Na střed každého kolečka lžící položíme makovou náplň a okraje nadzvedneme nahoru a spojíme je. Tak vzniknou kloboučky, které skládáme na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Na plechu je necháme 15 minut a potom vložíme do předehřáté trouby.

4

Při 180 stupňové teplotě koláčky pečeme 30-35 minut. Necháme vychladnout a podáváme.

Poznámka

Koláčky podáváme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept