Bramborová polévka krémová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka krémová
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 53402 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
4 ks | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 dl | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 l | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 387,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka krémová postup přípravy receptu:
1 | Brambory a cibuli očistíme, pokrájíme a na rozpáleném olivovém oleji orestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme česnek, ochutíme solí a pepřem a rozvaříme. |
2 | Poté vše promixujeme a nakonec vmícháme smetanu. Rozdělíme do misek a ihned podáváme. |
Poznámka
Pro zvýraznění chuti můžeme polévku v talíři zakápnout lanýžovým olejem.