Jednoduchý recept

Kuřecí maso na kari s hráškem a fazolkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 53408

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
150 g Fazolky mražené
200 g Hrášek mražený
1 kávová lžička Kari koření
1 kg Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
4 dl Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 465 kcal
Kilojoule 1 945kJ
3% Sacharidy 12 g
12% Tuky 9 g
36% Sodík 720 mg
103% Bílkoviny 58 g

Kuřecí maso na kari s hráškem a fazolkami postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nadrobno je nakrájíme.

2

Kuřecí maso omyjeme, osušíme, rozkrájíme ho na nudličky a osolíme.

3

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibulku. Pak přisypeme nakrájené kuřecí maso, přidáme kari koření a za stálého míchání ho restujeme přibližně 2 minuty. Do pánve přilijeme drůbeží vývar a nasypeme hrášek, vše promícháme a pod poklicí dusíme 10 minut. Potom přidáme ještě fazolky, opět promícháme a dusíme dalších přibližně 5 minut, až je vše měkké.

4

Směs dochutíme pepřem a solí, rozdělíme na talíře a podáváme posypané jemně nasekanou petrželkou.

Poznámka

Vhodnou přílohou je vařená rýže nebo těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept