Kuřecí maso na kari s hráškem a fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso na kari s hráškem a fazolkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 53408 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
150 g | Fazolky mražené |
200 g | Hrášek mražený |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 kg | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
4 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 75,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Fazolky mražené, Hrášek mražený, Kari koření, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso na kari s hráškem a fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nadrobno je nakrájíme. |
2 | Kuřecí maso omyjeme, osušíme, rozkrájíme ho na nudličky a osolíme. |
3 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibulku. Pak přisypeme nakrájené kuřecí maso, přidáme kari koření a za stálého míchání ho restujeme přibližně 2 minuty. Do pánve přilijeme drůbeží vývar a nasypeme hrášek, vše promícháme a pod poklicí dusíme 10 minut. Potom přidáme ještě fazolky, opět promícháme a dusíme dalších přibližně 5 minut, až je vše měkké. |
4 | Směs dochutíme pepřem a solí, rozdělíme na talíře a podáváme posypané jemně nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je vařená rýže nebo těstoviny.