Jednoduchý recept

Uzené klobásy pečené na víně a kyselém zelí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 53410

Ingredience

4 ks Bobkový list
8 ks Klobása uzená
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 l Víno bílé
1 kg Zelí bílé - sterilizované

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 602 kcal
Kilojoule 2 520kJ
12% Sacharidy 45 g
32% Tuky 24 g
0% Sodík 6 mg
65% Bílkoviny 36 g

Uzené klobásy pečené na víně a kyselém zelí postup přípravy receptu:

1

Sterilované kyselé zelí scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Okapané zelí rozprostřeme na dno žáruvzdorné mísy nebo pekáče, dáme na něj bobkové listy a podélně nakrájené klobásy. Vše opepříme, zalijeme vínem a na ohni víno přivedeme k varu. Pak mísu nebo pekáč přikryjeme a dáme na 30 minut do trouby, předehřáté na 200°C.

2

Pečené klobásy se zelím rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, můžeme je ale servírovat i s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept