Uzené klobásy pečené na víně a kyselém zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzené klobásy pečené na víně a kyselém zelí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 53410 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
8 ks | Klobása uzená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 l | Víno bílé |
1 kg | Zelí bílé - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 92,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Pepř černý mletý, Zelí bílé - sterilizované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzené klobásy pečené na víně a kyselém zelí postup přípravy receptu:
1 | Sterilované kyselé zelí scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Okapané zelí rozprostřeme na dno žáruvzdorné mísy nebo pekáče, dáme na něj bobkové listy a podélně nakrájené klobásy. Vše opepříme, zalijeme vínem a na ohni víno přivedeme k varu. Pak mísu nebo pekáč přikryjeme a dáme na 30 minut do trouby, předehřáté na 200°C. |
2 | Pečené klobásy se zelím rozdělíme na servírovací talíře a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, můžeme je ale servírovat i s pečivem.