Jednoduchý recept

Moučník z kakaového těsta a hrušek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 53411

Ingredience

125 g Cukr krupice
10 g Cukr vanilka
25 g Kakao
1 kg Kompot hruškový
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
125 g Mouka polohrubá
150 g Máslo čerstvé
8 polévková lžíce Poleva čokoládová
0,5 kávová lžička Soda jedlá
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 873 kcal
Kilojoule 3 653kJ
34% Sacharidy 122 g
56% Tuky 42 g
10% Sodík 196 mg
17% Bílkoviny 10 g

Moučník z kakaového těsta a hrušek postup přípravy receptu:

1

Z mouky, kakaa, cukru, změklého másla, kypřícího prášku, sody, vajec a vanilkového cukru vypracujeme vláčné těsto.

2

Kompotované hrušky scedíme, rozložíme je na dno máslem vymazané formy a na ně pak rovnoměrně rozetřeme připravené těsto.

3

Moučník pečeme přibližně 30 minut v troubě, předehřáté na 200°C.

4

Upečený moučník vyjmeme z trouby a necháme 5-10 minut ve formě vychladnout, pak ho nakrájíme na porce a podáváme politý čokoládovou polevou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept