Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 53412
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Hovězí maso zadní
Nádivka
2 ks Cibule
2 ks Kapie sterilovaná
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Okurky nakládané
170 ml Olej slunečnicový
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
400 g Paštika z husích jater
2 kávová lžička Pepř černý mletý
3 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
2,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 665 kcal
Kilojoule 2 784kJ
4% Sacharidy 15 g
68% Tuky 51 g
52% Sodík 1 g
66% Bílkoviny 37 g

Židovské závitky postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme nádivku: v kastrůlku s vodou uvaříme vejce natvrdo, vaříme 10 minut. Studenou tekoucí vodou je ochladíme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme, pokrájíme, dáme do pánvičky a na rozpálených 70 ml oleje 5 minut smažíme do zlatova. Cibuli necháme vychladnout. Do misky dáme paštiku, přidáme rozkrájená vejce, smícháme dohromady. Přidáme hrubě nastrouhané kyselé okurky, na tenké pásky krájenou sterilizovanou kapii. Nakonec přimícháme osmaženou cibuli, vše dobře promícháme. Nádivku ochutnáme, podle vlastní chuti osolíme a opepříme. Ještě jednou promícháme.

2

Omyté maso odblaníme, pokrájíme kolmo přes vlákna na plátky, posypeme solí, pepřem a paličkou naklepeme.

3

Na plátky lžící položíme připravenou nádivku, maso zabalíme do závitků, ty obalíme v mouce.

4

V hrnci rozpálíme olej, na něm zprudka po všech stranách závitky osmahneme do zlatova. Posypeme mletou paprikou a ihned zalijeme 2 l teplé vody. Hrnec přiklopíme pokličkou a na mírném ohni vaříme přibližně 60 minut.

Poznámka

Závitky podáváme teplé, jako hlavní jídlo. Vhodnou přílohou je bramborová kaše, rýže, anebo pohanková kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept