Penne s ligurskou omáčkou z mandlí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s ligurskou omáčkou z mandlí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | wallisova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 53416 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
5 g | Bazalka |
2 plátek | Chléb toastový |
150 g | Mandle plátkové |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
200 g | Pórek |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Penne |
5 l | Voda pitná |
40 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 109g |
---|---|
Cholesterol | 13,7mg |
Draslík | 170,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chléb toastový, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátkové, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pórek, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s ligurskou omáčkou z mandlí postup přípravy receptu:
1 | Jemně nastrouháme parmezán a omyjeme bazalku. Očistíme, opláchneme a vytřepeme pórek, který podélně překrojíme a dáme stranou oschnout. |
2 | Mandlové plátky jednotlivě rozložíme na plech s pečícím papírem a v troubě pod grilem lehce opečeme dozlatova. Pokud nemáme gril, můžeme je opéct i na suché teflonové pánvi za stálého míchání. Větší část opečených mandlí (100g) nasypeme spolu s toastovým chlebem do hmoždíře, kde je rozmělníme se špetkou soli. Je možné použít i elektrický sekáček. Rozdrcenou mandlovou směs smícháme s olejem a zakysanou smetanou, dle chutí okořeníme pepřem. |
3 | Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a penne uvaříme na skus dle návodu. Během vaření těstovin nakrájíme pórek na tenké proužky a blanšírujeme v osolené vodě zhruba 5 minut. Po slití necháme pórek okapat a dáme zchladit. |
4 | Uvařené těstoviny na skus slijeme přes síto, po okapání smícháme s připravenou omáčkou a nakrájeným pórkem. Pokrm rozdělíme na předem nahřáté talíře, posypeme parmezánem a zbytkem mandlí. Na závěr ozdobíme lístky bazalky. |