Recept

Penne s ligurskou omáčkou z mandlí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 53416
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

5 g Bazalka
2 plátek Chléb toastový
150 g Mandle plátkové
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
200 g Pórek
5 g Sůl
50 g Sýr Parmezán
500 g Těstoviny Penne
5 l Voda pitná
40 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 891 kcal
Kilojoule 3 727kJ
31% Sacharidy 111 g
46% Tuky 35 g
44% Sodík 875 mg
55% Bílkoviny 31 g

Penne s ligurskou omáčkou z mandlí postup přípravy receptu:

1

Jemně nastrouháme parmezán a omyjeme bazalku. Očistíme, opláchneme a vytřepeme pórek, který podélně překrojíme a dáme stranou oschnout.

2

Mandlové plátky jednotlivě rozložíme na plech s pečícím papírem a v troubě pod grilem lehce opečeme dozlatova. Pokud nemáme gril, můžeme je opéct i na suché teflonové pánvi za stálého míchání. Větší část opečených mandlí (100g) nasypeme spolu s toastovým chlebem do hmoždíře, kde je rozmělníme se špetkou soli. Je možné použít i elektrický sekáček. Rozdrcenou mandlovou směs smícháme s olejem a zakysanou smetanou, dle chutí okořeníme pepřem.

3

Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a penne uvaříme na skus dle návodu. Během vaření těstovin nakrájíme pórek na tenké proužky a blanšírujeme v osolené vodě zhruba 5 minut. Po slití necháme pórek okapat a dáme zchladit.

4

Uvařené těstoviny na skus slijeme přes síto, po okapání smícháme s připravenou omáčkou a nakrájeným pórkem. Pokrm rozdělíme na předem nahřáté talíře, posypeme parmezánem a zbytkem mandlí. Na závěr ozdobíme lístky bazalky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept