Recept

Kachna plněná těstovinovou nádivkou

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 230 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 53417
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
150 g Cibule
300 g Houby čerstvé
150 g Husí sádlo
1200 g Kachna domácí
100 g Kachní drůbky
100 g Máslo čerstvé
300 g Nudle široké
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
5 g Tymián čerstvý
3 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,072 kcal
Kilojoule 4 487kJ
10% Sacharidy 34 g
121% Tuky 91 g
18% Sodík 351 mg
49% Bílkoviny 28 g

Kachna plněná těstovinovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme nádivku: nudle vložíme do hrnce s vroucí a osolenou vodou. Podle návodu na sáčku je uvaříme. Poté je scedíme, necháme okapat, drůbky důkladně očistíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou, nakrájíme na drobné kousky, v pánvičce spolu s oloupanou a nakrájenou cibuli na rozehřátém 70 g sádla osmahneme. Ještě teplé drůbky s cibuli smícháme s okapaným nudlemi. Houby očistíme, omyjeme, pokrájíme na tenké plátky, které osmahneme na zbylém sádle. Smažíme asi 10 minut. Smícháme dohromady s nudlemi a drůbky. Nakonec vmícháme připravená vejce, dochutíme solí, pepřem, promícháme a zatím necháme stranou.

2

Kachnu důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Oloupaný česnek prolisujeme, utřeme spolu s tymiáne, pepřem a solí. Celou kachnu potřeme česnekovou směsi, naplníme nádivkou, otvor zašijeme, vložíme do pekáče. Máslo rozpustíme v pánvičce nebo v mikrovlnné troubě a celou kachnu máslem potřeme. Pekáč s kachnou vložíme do nahřáté trouby, podlijeme půllitrem vody, za občasného polévání pečeme do měkka a do zlatova přibližně 2 - 3 hodiny.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept