Salát z uzeného pstruha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z uzeného pstruha
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 53418 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
40 ml | Citronová šťáva |
120 g | Hrušky |
150 g | Pstruh uzený |
120 g | Salát Polníček |
Na zálivku | |
---|---|
40 ml | Citronová šťáva |
0,3 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
Na křenovou omáčku | |
0,5 polévková lžíce | Křen |
2 špetka | Ocet kvasný lihový |
120 ml | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 32,3mg |
Draslík | 460,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrušky, Citronová šťáva, Cukr krupice, Sůl, Křen, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pstruh uzený, Salát Polníček, Olej olivový, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z uzeného pstruha postup přípravy receptu:
1 | Filety z uzeného pstruha zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. Salát opláchneme, necháme okapat a natrháme na kousky. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince, hrušky nakrájíme na měsíčky a zakapeme citronovou šťávou. Oloupaný křen nastrouháme najemno, osolíme, osladíme a vmícháme ocet a smetanu. |
2 | Na zálivku rozmícháme citronovou šťávu s olejem, solí, cukrem a pepřem. Do servírovací mísy vložíme salát, hrušky, rybu, přelijeme zálivkou, zlehka promícháme a necháme vychladit. Salát podáváme s křenovou omáčkou. |