Recept

Salát z uzeného pstruha

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 53418
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

40 ml Citronová šťáva
120 g Hrušky
150 g Pstruh uzený
120 g Salát Polníček
Na zálivku
40 ml Citronová šťáva
0,3 kávová lžička Cukr krupice
0,5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Sůl
Na křenovou omáčku
0,5 polévková lžíce Křen
2 špetka Ocet kvasný lihový
120 ml Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
50 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 154 kcal
Kilojoule 645kJ
5% Sacharidy 19 g
5% Tuky 4 g
15% Sodík 291 mg
19% Bílkoviny 11 g

Salát z uzeného pstruha postup přípravy receptu:

1

Filety z uzeného pstruha zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. Salát opláchneme, necháme okapat a natrháme na kousky. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince, hrušky nakrájíme na měsíčky a zakapeme citronovou šťávou. Oloupaný křen nastrouháme najemno, osolíme, osladíme a vmícháme ocet a smetanu.

2

Na zálivku rozmícháme citronovou šťávu s olejem, solí, cukrem a pepřem. Do servírovací mísy vložíme salát, hrušky, rybu, přelijeme zálivkou, zlehka promícháme a necháme vychladit. Salát podáváme s křenovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept