Recept

Salát z chřestu a lososa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53423
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

30 g Celer řapíkatý
600 g Losos - filety
30 ml Olej rostlinný
200 g Salát kadeřavý
Na chřest
220 g Chřest zelený
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
Na zálivku
1 kávová lžička Hořčice Bornier - hrubozrnná
400 g Mango
20 ml Ouzo - Metaxa Brandy
0,5 polévková lžíce Pažitka
0,3 kávová lžička Pepř bílý
0,3 kávová lžička Sůl
100 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 440kJ
7% Sacharidy 24 g
16% Tuky 12 g
15% Sodík 295 mg
59% Bílkoviny 33 g

Salát z chřestu a lososa postup přípravy receptu:

1

Salát opláchneme a necháme okapat, pažitku nasekáme najemno. Chřest oloupeme, nakrájíme na kousky, ve vroucí osolené vodě vaříme zhruba 5 minut, poté přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Z filetů lososa odstraníme kůži a rybu nakrájíme na kousky. Mango vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Jeden řapík celeru opláchneme, oloupeme a nakrájíme najemno.

2

Lososa osmažíme na oleji dozlatova. Poté necháme rybu okapat.

3

Mango se smetanou, hořčicí, pažitkou, pepřem, solí a ouzem rozmixujeme dohladka. Opatrně smícháme okapanou rybu, celer, chřest a přelijeme zálivkou. Vše vložíme do mísy, kterou jsme vyložili listy salátu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept