Salát z chřestu a lososa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z chřestu a lososa
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53423 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
30 g | Celer řapíkatý |
600 g | Losos - filety |
30 ml | Olej rostlinný |
200 g | Salát kadeřavý |
Na chřest | |
---|---|
220 g | Chřest zelený |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Na zálivku | |
1 kávová lžička | Hořčice Bornier - hrubozrnná |
400 g | Mango |
20 ml | Ouzo - Metaxa Brandy |
0,5 polévková lžíce | Pažitka |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 91,0mg |
Draslík | 856,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Losos - filety, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Mango, Pažitka, Pepř bílý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát kadeřavý, Chřest zelený, Hořčice Bornier - hrubozrnná, Ouzo - Metaxa Brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z chřestu a lososa postup přípravy receptu:
1 | Salát opláchneme a necháme okapat, pažitku nasekáme najemno. Chřest oloupeme, nakrájíme na kousky, ve vroucí osolené vodě vaříme zhruba 5 minut, poté přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Z filetů lososa odstraníme kůži a rybu nakrájíme na kousky. Mango vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Jeden řapík celeru opláchneme, oloupeme a nakrájíme najemno. |
2 | Lososa osmažíme na oleji dozlatova. Poté necháme rybu okapat. |
3 | Mango se smetanou, hořčicí, pažitkou, pepřem, solí a ouzem rozmixujeme dohladka. Opatrně smícháme okapanou rybu, celer, chřest a přelijeme zálivkou. Vše vložíme do mísy, kterou jsme vyložili listy salátu. |