Jednoduchý recept

Ovocné kuře ze židovské kuchyně

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 81 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 61 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 53424

Ingredience

3 ml Citronová šťáva
200 g Hrušky
200 g Jablka
2 kávová lžička Kari koření
2 kg Kuře
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 dl Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
5 g Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
150 g Třešně
150 g Višně
2 l Voda pitná
200 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 393kJ
8% Sacharidy 28 g
41% Tuky 31 g
9% Sodík 189 mg
70% Bílkoviny 39 g

Ovocné kuře ze židovské kuchyně postup přípravy receptu:

1

Celé kuře důkladně očistíme, omyjeme, vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Kousky masa obalíme v mouce. V hrnci rozpálíme 1 dl oleje a na něm stálým mícháním osmahneme maso. Zalijeme vodou a na mírném ohni za občasného promíchání vaříme 30 minut.

2

Dobře omyté švestky, višně a třešně vypeckujeme. Také jablka a hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme 1 dl oleje, osmahneme připravené ovoce a přidáme ho do hrnce s masem. Ovoce a maso společně ještě vaříme 30 minut doměkka.

3

Nakonec jídlo podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a vložíme rozmarýn. Přidáme kari koření, podle chutě citronovou šťávu. Zamícháme, povaříme 1 minutu a hrnec stáhneme ze sporáku. Teplé jídlo rozdělíme podle porcí na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Poznámka

Takto připravené kuřecí maso s ovocem podáváme jako hlavní, teplé jídlo. Vhodnou přílohou je dušená rýže. Podáváme také jen se zeleninovým salátem, anebo čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept