Ovocné kuře ze židovské kuchyně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 81 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocné kuře ze židovské kuchyně
Celkový čas: | 81 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 61 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 53424 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ml | Citronová šťáva |
200 g | Hrušky |
200 g | Jablka |
2 kávová lžička | Kari koření |
2 kg | Kuře |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 dl | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Švestky sušené |
150 g | Třešně |
150 g | Višně |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 150,0mg |
Draslík | 625,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 258,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrušky, Jablka, Kari koření, Kuře, Olej slunečnicový, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Švestky sušené, Višně, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocné kuře ze židovské kuchyně postup přípravy receptu:
1 | Celé kuře důkladně očistíme, omyjeme, vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Kousky masa obalíme v mouce. V hrnci rozpálíme 1 dl oleje a na něm stálým mícháním osmahneme maso. Zalijeme vodou a na mírném ohni za občasného promíchání vaříme 30 minut. |
2 | Dobře omyté švestky, višně a třešně vypeckujeme. Také jablka a hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme 1 dl oleje, osmahneme připravené ovoce a přidáme ho do hrnce s masem. Ovoce a maso společně ještě vaříme 30 minut doměkka. |
3 | Nakonec jídlo podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a vložíme rozmarýn. Přidáme kari koření, podle chutě citronovou šťávu. Zamícháme, povaříme 1 minutu a hrnec stáhneme ze sporáku. Teplé jídlo rozdělíme podle porcí na talíře a s vhodnou přílohou podáváme. |
Poznámka
Takto připravené kuřecí maso s ovocem podáváme jako hlavní, teplé jídlo. Vhodnou přílohou je dušená rýže. Podáváme také jen se zeleninovým salátem, anebo čerstvou zeleninou.