Salát z fenyklu a rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z fenyklu a rýže
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53425 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
150 g | Cibulka jarní |
300 g | Fenykl sladký - hlíza |
30 g | Hrozinky |
180 g | Hroznové víno |
300 g | Okurka salátová |
60 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
200 g | Rýže loupaná |
0,3 kávová lžička | Sůl |
410 ml | Voda pitná |
Na zálivku | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Celer - nať |
0,5 polévková lžíce | Estragon |
0,5 polévková lžíce | Ocet vinný |
60 ml | Olej olivový |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
60 ml | Pomerančová šťáva |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 802,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hroznové víno, Okurka salátová, Ořechy vlašské, Pomerančová kůra, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná, Estragon, Ocet vinný, Pepř bílý, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Hrozinky, Celer - nať, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z fenyklu a rýže postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži vaříme zhruba 20 minut ve slané vodě a necháme vychladnout. Cibulky a fenykl nakrájíme na tenké plátky, okurku nakrájíme na kostičky, bobule vína rozpůlíme a vybereme jadérka. Ořechy nasekáme nadrobno, hrozinky nasekáme nahrubo. Bylinky nasekáme nadrobno. |
2 | V míse promícháme zeleninu s ořechy, vínem a hrozinkami. Do směsi vmícháme rýži, přelijeme zálivkou. Před podáváním necháme salát vychladit a posypeme ustrouhanou pomerančovou kůrou. |
3 | Na zálivku promícháme pomerančovou šťávu, sůl, pepř, olej, ocet a bylinky. |