Recept

Salát z fenyklu a rýže

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53425
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

150 g Cibulka jarní
300 g Fenykl sladký - hlíza
30 g Hrozinky
180 g Hroznové víno
300 g Okurka salátová
60 g Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
200 g Rýže loupaná
0,3 kávová lžička Sůl
410 ml Voda pitná
Na zálivku
0,5 polévková lžíce Celer - nať
0,5 polévková lžíce Estragon
0,5 polévková lžíce Ocet vinný
60 ml Olej olivový
0,3 kávová lžička Pepř bílý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
60 ml Pomerančová šťáva
0,3 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 536 kcal
Kilojoule 2 244kJ
17% Sacharidy 61 g
98% Tuky 74 g
6% Sodík 122 mg
16% Bílkoviny 9 g

Salát z fenyklu a rýže postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži vaříme zhruba 20 minut ve slané vodě a necháme vychladnout. Cibulky a fenykl nakrájíme na tenké plátky, okurku nakrájíme na kostičky, bobule vína rozpůlíme a vybereme jadérka. Ořechy nasekáme nadrobno, hrozinky nasekáme nahrubo. Bylinky nasekáme nadrobno.

2

V míse promícháme zeleninu s ořechy, vínem a hrozinkami. Do směsi vmícháme rýži, přelijeme zálivkou. Před podáváním necháme salát vychladit a posypeme ustrouhanou pomerančovou kůrou.

3

Na zálivku promícháme pomerančovou šťávu, sůl, pepř, olej, ocet a bylinky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept