Jednoduchý recept

Dušená mrkev s brambory a skořicí

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 53428
Kategorie: Přílohy

Ingredience

500 g Brambory
1 ks Citrony
100 g Cukr třtinový
0,5 kávová lžička Kari koření
10 g Kopr čerstvý
70 g Máslo čerstvé
1,5 kg Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 308 kcal
Kilojoule 1 290kJ
13% Sacharidy 47 g
780% Tuky 585 g
8% Sodík 150 mg
9% Bílkoviny 5 g

Dušená mrkev s brambory a skořicí postup přípravy receptu:

1

Mrkev a brambory škrabkou očistíme. Mrkev nakrájíme na kolečka a brambory na kousky. V pekáči zahřejeme máslo, dáme do něho brambory a mrkev. Cukr smícháme spolu s kari kořením, skořici, solí a pepřem. Posypeme povrch brambor a mrkve. Nakonec citron nakrájíme na tenké plátky, které naskládáme na zeleninu. Vše podlijeme vodou. Naplněný pekáč vložíme do nahřáté trouby a pečeme do změknutí zeleniny.

2

Těsně před dokončením jídlo posypeme nasekaným koprem. Vrátíme na pár minut do trouby, a poté vytáhneme.

Poznámka

Podáváme jako teplou přílohu k různým druhům pečeného masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept