Dušená mrkev s brambory a skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená mrkev s brambory a skořicí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 53428 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 ks | Citrony |
100 g | Cukr třtinový |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
10 g | Kopr čerstvý |
70 g | Máslo čerstvé |
1,5 kg | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 14,0mg |
Draslík | 405,9mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citrony, Cukr třtinový, Kari koření, Kopr čerstvý, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená mrkev s brambory a skořicí postup přípravy receptu:
1 | Mrkev a brambory škrabkou očistíme. Mrkev nakrájíme na kolečka a brambory na kousky. V pekáči zahřejeme máslo, dáme do něho brambory a mrkev. Cukr smícháme spolu s kari kořením, skořici, solí a pepřem. Posypeme povrch brambor a mrkve. Nakonec citron nakrájíme na tenké plátky, které naskládáme na zeleninu. Vše podlijeme vodou. Naplněný pekáč vložíme do nahřáté trouby a pečeme do změknutí zeleniny. |
2 | Těsně před dokončením jídlo posypeme nasekaným koprem. Vrátíme na pár minut do trouby, a poté vytáhneme. |
Poznámka
Podáváme jako teplou přílohu k různým druhům pečeného masa.