Recept

Divoká husa se žampiony

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 53429
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
1 polévková lžíce Divoké koření celé
1 ks Husa divoká
0,5 polévková lžíce Kečup
0,5 polévková lžíce Kmín celý
2 polévková lžíce Olej olivový
50 g Olivy nakládané
2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
140 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sůl
2 dl Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 170 kcal
Kilojoule 710kJ
1% Sacharidy 5 g
19% Tuky 14 g
33% Sodík 653 mg
8% Bílkoviny 4 g

Divoká husa se žampiony postup přípravy receptu:

1

Divokou husu dobře oškubeme, chmýří opálíme, husu vykucháme a dobře omyjeme. Osušíme ji, posypeme z každé strany i zevnitř solí, čerstvě pomletým divokým kořením a kmínem.

2

Slaninu a očištěnou cibuli nakrájíme na kostičky. V pekáči si rozpustíme slaninu na oleji, na ní zpěníme cibuli, husu položíme hřbetem nahoru. Přilijeme pivo, vodu a husu pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Pečeme přibližně 90 minut dozlatova. Během pečení husu obracíme a poléváme výpekem. Vodu podle potřeby dolijeme.

3

Očistíme a omyjeme čerstvé žampiony, které pokrájíme na plátky.

4

Nakládané černé olivy bez pecek scedíme z nálevu a rozkrájíme je na polovinu.

5

Upečenou husu dáme na velkou mísu a rozporcujeme ji. Štávu z husy přecedíme do rendlíku, přidáme žampiony a olivy. Vaříme při mírné teplotě 4-5 minut, přimícháme 0.5 lžíce kečupu.

6

Rozporcovanou husu na talířích přelijeme šťávou a servírujeme.

Poznámka

K huse podáváme bramborové krokety nebo pečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept