Divoká husa se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divoká husa se žampiony
Divoká husa se žampiony
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 53429 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Divoké koření celé |
1 ks | Husa divoká |
0,5 polévková lžíce | Kečup |
0,5 polévková lžíce | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Olivy nakládané |
2 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
140 g | Slanina vepřová |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 15,9mg |
Draslík | 204,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 57,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Olivy nakládané, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Olej olivový, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Divoké koření celé, Husa divoká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Divoká husa se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Divokou husu dobře oškubeme, chmýří opálíme, husu vykucháme a dobře omyjeme. Osušíme ji, posypeme z každé strany i zevnitř solí, čerstvě pomletým divokým kořením a kmínem. |
2 | Slaninu a očištěnou cibuli nakrájíme na kostičky. V pekáči si rozpustíme slaninu na oleji, na ní zpěníme cibuli, husu položíme hřbetem nahoru. Přilijeme pivo, vodu a husu pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Pečeme přibližně 90 minut dozlatova. Během pečení husu obracíme a poléváme výpekem. Vodu podle potřeby dolijeme. |
3 | Očistíme a omyjeme čerstvé žampiony, které pokrájíme na plátky. |
4 | Nakládané černé olivy bez pecek scedíme z nálevu a rozkrájíme je na polovinu. |
5 | Upečenou husu dáme na velkou mísu a rozporcujeme ji. Štávu z husy přecedíme do rendlíku, přidáme žampiony a olivy. Vaříme při mírné teplotě 4-5 minut, přimícháme 0.5 lžíce kečupu. |
6 | Rozporcovanou husu na talířích přelijeme šťávou a servírujeme. |
Poznámka
K huse podáváme bramborové krokety nebo pečené brambory.