Tvarohová roláda s hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohová roláda s hruškami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 5343 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
1 ks | Citronová šťáva |
60 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
2 ks | Hrušky |
2 ks | Jablka |
10 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
1 špetka | Sůl |
100 g | Tuk Hera jedlý |
250 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 125,7mg |
Draslík | 236,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 196,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Hrušky, Jablka, Pudinkový prášek - vanilkový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Tuk Hera jedlý, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohová roláda s hruškami postup přípravy receptu:
1 | Vypracujeme těsto z uvedených surovin a necháme půl hodiny odpočinout. |
2 | Utřeme tvaroh s cukrem, máslem, vejcem a pudinkem. |
3 | Vmícháme nakrájené ovoce zakápnuté citr.šťávou. |
4 | Vyválíme těsto, rozprostřeme náplň, svineme a přendáme do formy na srnčí hřbet. |
5 | Pečeme při 180 stupních 45 minut. |
6 | Vychladlé pocukrujeme. |