Jednoduchý recept

Žemle Lox Bagel s marinovaným lososem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 53432

Ingredience

1 ks Citrony
1 polévková lžíce Mléko plnotučné
0,5 kávová lžička Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Sýr Lučina - termizovaný
1 špetka Sůl
1 ks Žemle tmavá
Marinovaný graved lax losos [53430]
0,3 ks Citrony
25 g Cukr krupice
0,3 kávová lžička Kopr čerstvý
100 g Losos - filety
0,3 špetka Pepř černý mletý
0,3 ks Pomeranče
12,5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 574 kcal
Kilojoule 2 403kJ
21% Sacharidy 76 g
26% Tuky 20 g
257% Sodík 5 g
58% Bílkoviny 32 g

Žemle Lox Bagel s marinovaným lososem postup přípravy receptu:

1

Lučinu v misce rozetřeme s mlékem na jemný krém, ochutíme solí, pepřem, přidáme pažitku a citronovou šťávu, případně špetku strouhané citronové kůry.

2

Žemly překrojíme na polovinu, na spodní část rozetřeme ochucenou lučinu, poklademe salátem a vložíme na kousky nakrájeného lososa. Zakryjeme vrchní částí bagety a ihned podáváme.

3

Marinovaný graved lax losos [53430]:

4

Kopr nadrobno nasekáme, smícháme s cukrem, solí a pepřem. Směs rozprostřeme na celý filet lososa. Z citronu a pomeranče oloupeme kůru a dužinu pokrájíme na tenké plátky. Naskládáme na maso, odložíme do lednice a necháme marinovat minimálně 6 hodin.

Poznámka

Namísto žemle lze použít sezamovou bulku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept