Jednoduchý recept

Pečený rostbíf s bylinkovou remuládou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53433
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 kávová lžička Hořčice
1 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 581 kcal
Kilojoule 2 431kJ
0% Sacharidy 1 g
53% Tuky 40 g
9% Sodík 188 mg
92% Bílkoviny 52 g

Pečený rostbíf s bylinkovou remuládou postup přípravy receptu:

1

Roštěnec očistíme a ostrým nožem odstraníme vrchní blány. Maso stáhneme tenkým provázkem pro udržení tvaru.

2

Na marinádu otrháme z rozmarýnu jednotlivé jehličky a v nerezové misce smícháme s olejem, pepřem, solí a hořčicí. Touto směsí potřeme maso ze všech stran, odložíme na chladném místě a necháme marinovat min. 2 hodiny.

3

Poté rozpálíme pánev a maso zprudka po obou stanách opečeme. Přemístíme do porcelánové mísy a v troubě předehřáté na 160°C pečeme ca 50-60 minut pro úpravu medium. Po vyjmutí odstraníme provázek a necháme vychladnout.

Poznámka

Maso můžeme podávat i teplé jako hlavní chod např. s bramborami nebo míchaným salátem. Čas přípravy je bez doby na marinování-120 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept