Vařené fazole s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené fazole s jablky
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 190 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 53437 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 kávová lžička | Citronová kůra |
50 g | Cukr krupice |
600 g | Fazole |
100 g | Husí sádlo |
700 g | Jablka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Skořice celá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vanilkový lusk |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 117,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 62,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Husí sádlo, Jablka, Skořice celá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Pepř černý mletý, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené fazole s jablky postup přípravy receptu:
1 | Přebrané a omyté fazole dáme do hrnce s vodou a necháme celou noc bobtnat. Uvaříme je doměkka ve stejné vodě. Vaříme přibližně 120 minut. Jablka oloupeme a bez jádřinců nakrájíme na kostky, které spolu se skořici, vanilkou, cukrem a jemně nastrouhanou citronovou kůrou osmahneme v pánvi na rozehřátém husím sádle. |
2 | Měkká jablka přidáme do hrnce k fazolím. Podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a na mírném ohni povaříme ještě 30 minut. Potom stáhneme z ohně a rozdělíme na jednotlivé talíře. |
Poznámka
Podáváme jako teplou přílohu.