Pečený candát na špenátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený candát na špenátu
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53439 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Baby špenát |
1,5 kg | Candát obecný |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Dolin - Vermouth |
50 g | Estragon |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 40,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 352,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Baby špenát, Česnek, Cibule, Citrony, Estragon, Muškátový oříšek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Dolin - Vermouth, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený candát na špenátu postup přípravy receptu:
1 | Opláchneme pod studenou vodou candáta a osušíme ho. Šikmo několikrát nařízneme kůži. V misce smícháme šťávu vymačkanou z 1 citronu, olej a estragon, osolíme a opepříme. Polovinou této marinády potřeme uvnitř i zvenku rybu. Uložíme na 30 minut do chladu a necháme odležet. |
2 | Špenát opláchneme a necháme okapat na cedníku. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme nadrobno. Do kastrolu vložíme máslo, necháme rozpustit a přihodíme na něj nasekanou cibuli, česnek a špenát. Asi 5 minut dusíme. Potom špenát osolíme, opepříme a přidáme mletý muškátový oříšek. Vmícháme do špenátu smetanu a vermut. Pak udušený špenát přemístíme do pekáče. Předehřejeme si troubu na 180°C. |
3 | Na špenát v pekáči přidáme marinovanou rybu a pečeme 30 minut. Během pečení rybu několikrát přelijeme marinádou. Servírujeme i s pekáčem a na jednotlivé porce rozřezáváme až na stole. |
Poznámka
Při pečení ryby vcelku je dobré udělat do ní několik zářezů, tak se ryba propéká stejnoměrněji. Tímto způsobem můžeme připravovat i další ryby, například cípala, tresku nebo mořčáka.