Hermelín plněný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hermelín plněný
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5344 |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
35 g | Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
240 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 102,0mg |
Draslík | 142,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 526,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ořechy vlašské, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hermelín plněný postup přípravy receptu:
1 | Rozpůlíme hermelíny a vnitřky vydlabeme. |
2 | Vydlabaný sýr utřeme s česnekem, ořechy a máslem. |
3 | Hmotou naplníme hermelíny, spojíme a zabalíme do alobalu. |
4 | Necháme uležet dva dny v lednici. |
5 | Bylinky nasekáme a smícháme s olivovým olejem, česnekem a solí. Potřeme směsí hermelíny a podáváme. |