Recept

Pečený kapr s omáčkou z vína

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 53440
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Citrony
1200 g Kapr obecný
40 g Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
50 g Petržel - nať
125 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 špetka Sůl
50 g Tymián čerstvý
1 ks Vaječný žloutek slepičí
250 ml Víno bílé
125 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 660 kcal
Kilojoule 2 762kJ
5% Sacharidy 19 g
44% Tuky 33 g
22% Sodík 437 mg
107% Bílkoviny 60 g

Pečený kapr s omáčkou z vína postup přípravy receptu:

1

Opláchneme a osušíme kapra. Do kůže uděláme šikmé zářezy a rybu osolíme a opepříme. Zakapeme ji šťávou z 1/2 citronu. Do břicha ryby vložíme 1/2 množství petrželové natě a tymiánu.

2

Předehřejeme si troubu na 180°C. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Mrkev, celer a petržel oškrábeme a nakrájíme na kostičky. V pekáči rozpustíme 1/2 másla a vložíme na něj kořenovou zeleninu, cibuli a dusíme 10 minut. Navrch potom přidáme kapra a na něj dáme zbylé kousky másla. Zalijeme vínem a rybím vývarem.

3

Vložíme pekáč do trouby a pečeme 40 minut. V průběhu pečení přitom poléváme vypečenou šťávou. V okamžiku, kdy je možné vytáhnout hřbetní ploutev, je ryba hotová.

4

Upečeného kapra vyjmeme a dáme na mísu. Vypečenou šťávu společně se zeleninou vložíme do mixéru a rozmixujeme. Pak ji přecedíme přes síto a vlijeme do hrnce. Přivedeme k varu.

5

V misce prošleháme smetanu se žloutkem a přidáme do omáčky. Nevaříme. Přidáme zbytek jemně posekané petrželky a tymiánu. Osolíme, opepříme a přidáme zbylou citronovou šťávu.

6

Omáčku k rybě podáváme zvlášť, nepřeléváme jí rybu.

Poznámka

Jako přílohu zvolíme brambory a listový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept