Recept

Chodský bažant plněný bramborem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 53445
Kategorie: Maso

Ingredience

70 g Anglická slanina
1 ks Bažant obecný
8 dl Bujón hovězí
1 ks Cibule
4 ks Jalovec
1 kávová lžička Kmín celý
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
100 g Slanina vepřová
0,5 polévková lžíce Sůl
Příloha
500 g Brambory vařené
4 polévková lžíce Džem brusinkový
2 polévková lžíce Petržel kudrnka

Nutriční hodnoty jedné porce

83% Kalorie 1,628 kcal
Kilojoule 6 813kJ
21% Sacharidy 74 g
110% Tuky 82 g
1965% Sodík 39 g
251% Bílkoviny 141 g

Chodský bažant plněný bramborem postup přípravy receptu:

1

Odleželého, oškubaného, očištěného bažanta (bez vnitřností, hlavy a krku) promyjeme důkladně pod tekoucí vodou. Poté ho osušíme, posypeme solí, kmínem a čerstvě pomletým pepřem 4 barev i zevnitř. Dvě oloupané a omyté brambory obalíme do plátků anglické slaniny a vložíme je do bažanta. Břišní dutinu dobře uzavřeme šitím nebo párátky.

2

Slaninu nakrájíme na proužky. Z části slaninou prošpikujeme bažantí prsa. Ostatní slaninu a máslo (2 lžíce) dáme do pekáče, rozehřejeme ho, slaninu rozpustíme, na omastek položíme bažanta, přidáme k němu celý pepř, jalovec a očištěnou velkou cibuli, kterou jsme pokrájeli na osminky. Přilijeme hovězí bujón a pekáč s bažantem dáme do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme přibližně 70-80 minut. Během pečení bažanta obracíme, potíráme rozpuštěným máslem (3 lžíce) a poléváme výpekem.

3

Upečeného bažanta se zlatohnědou kůrkou rozporcujeme, porce na talířích polijeme výpekem a podáváme ho s vařenými brambory. Maso i brambory ozdobíme snítky petrželky kudrnky, k masu položíme lžíci brusinkového džemu a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept