Grilovaný tuňák s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný tuňák s bylinkami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53447 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
50 g | Rozmarýn čerstvý |
2 špetka | Sůl |
720 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 68,4mg |
Draslík | 677,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,2mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný tuňák s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Tuňáka opláchneme a osušíme. Připravíme si gril. |
2 | V misce si promícháme šťávu vymačkanou z 1 citronu, olivový olej, přidáme nadrobno nasekaný rozmarýn a petržel, osolíme a opepříme. |
3 | Marinádou pokapeme tuňáka a grilujeme na každé straně 7 minut. |
Poznámka
Jako přílohu můžeme servírovat grilovaná rajčata a bagetu.