Pastiňákové bramboráčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pastiňákové bramboráčky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5345 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
500 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Majoránka |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 ml | Olej stolní |
500 g | Pastinák |
1 špetka | Pepř černý celý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
150 g | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 196,3mg |
Draslík | 714,4mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Majoránka, Olej stolní, Pepř černý celý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pastinák, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pastiňákové bramboráčky postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme, omyjeme a nastrouháme brambory. |
2 | Oloupeme pastiňák a nastrouháme. |
3 | Vložíme do mísy a přidáme vejce, nakrájený uzený bok na kostičky, česnek, majoránku, pepř, sůl a vše promícháme. |
4 | Dle hustoty přidáme 3 lžíce hladké mouky. |
5 | Promícháme. |
6 | Rozehřejeme olej a nabíráme připravené těsto a na pánvi z něj tvoříme placky, které osmahneme po obou stranách. |