Recept

Celozrnné penne s dušeným hovězím

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 53450
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
3 ks Bobkový list
200 g Cuketa
600 g Hovězí maso zadní
1 špetka Nové koření celé
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 ks Paprika červená
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
5 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Pyré rajčatové
0,5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
200 g Šalotka
10 g Sůl
300 g Těstoviny Penne
20 g Tymián čerstvý
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 559 kcal
Kilojoule 2 340kJ
19% Sacharidy 69 g
15% Tuky 11 g
55% Sodík 1 g
80% Bílkoviny 45 g

Celozrnné penne s dušeným hovězím postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme hovězí maso, omyjme, odkrojíme lůj a nakrájíme na kostky. Šalotky očistíme a podélně rozkrojíme na čtvrtky. Dále očistíme papriky, rozpůlíme, důkladně zbavíme semen a bílých dužin, znova omyjeme a nakrájíme na prst silné proužky. Tymián omyjeme a otřepeme.

2

Rozpálíme olej na ohnivzdorném rendlíku nebo hlubší pánvi a opečeme maso po všech stranách za vysoké teploty. Po opečení masa přidáme nakrájené šalotky a papriku, důkladně zamícháme, přikryjeme pokličkou a necháme dusit při mírné teplotě.

3

Mezitím si předehřejeme troubu na 180°C. Nasekáme na drobné kousky tymián a rozmarýn, smícháme s ostatním kořením a balzamikovým octem. Směs přidáme ke guláši, osolíme, přidáme 350 ml vody a povaříme. Poté sundáme z rendlíku pokličku a dáme do trouby, kde necháme guláš dusit zhruba 1 hodinu. Pomalu si připravíme k varu velký hrnec s osolenou vodu na těstoviny.

4

Rajčatové pyré smícháme se 100 ml vody. Omyjeme cukety a nakrájíme na větší kostky, přidáme do pyré a vše za stálého míchání přidáme do guláše, který se bude dusit v troubě bez pokličky dalších 15 minut.

5

Do vroucí osolené vody přidáme penne a vaříme dle receptu na obalu na skus. Slijeme hotové těstoviny přes síto, necháme velmi krátce vykapat a přendáme na talíře, kde je zalijeme dušeným hovězím se zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept