Celozrnné penne s dušeným hovězím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celozrnné penne s dušeným hovězím
Celozrnné penne s dušeným hovězím
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | wallisova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 53450 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
3 ks | Bobkový list |
200 g | Cuketa |
600 g | Hovězí maso zadní |
1 špetka | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 ks | Paprika červená |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Pyré rajčatové |
0,5 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
200 g | Šalotka |
10 g | Sůl |
300 g | Těstoviny Penne |
20 g | Tymián čerstvý |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 440,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bobkový list, Cuketa, Nové koření celé, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pyré rajčatové, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celozrnné penne s dušeným hovězím postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme hovězí maso, omyjme, odkrojíme lůj a nakrájíme na kostky. Šalotky očistíme a podélně rozkrojíme na čtvrtky. Dále očistíme papriky, rozpůlíme, důkladně zbavíme semen a bílých dužin, znova omyjeme a nakrájíme na prst silné proužky. Tymián omyjeme a otřepeme. |
2 | Rozpálíme olej na ohnivzdorném rendlíku nebo hlubší pánvi a opečeme maso po všech stranách za vysoké teploty. Po opečení masa přidáme nakrájené šalotky a papriku, důkladně zamícháme, přikryjeme pokličkou a necháme dusit při mírné teplotě. |
3 | Mezitím si předehřejeme troubu na 180°C. Nasekáme na drobné kousky tymián a rozmarýn, smícháme s ostatním kořením a balzamikovým octem. Směs přidáme ke guláši, osolíme, přidáme 350 ml vody a povaříme. Poté sundáme z rendlíku pokličku a dáme do trouby, kde necháme guláš dusit zhruba 1 hodinu. Pomalu si připravíme k varu velký hrnec s osolenou vodu na těstoviny. |
4 | Rajčatové pyré smícháme se 100 ml vody. Omyjeme cukety a nakrájíme na větší kostky, přidáme do pyré a vše za stálého míchání přidáme do guláše, který se bude dusit v troubě bez pokličky dalších 15 minut. |
5 | Do vroucí osolené vody přidáme penne a vaříme dle receptu na obalu na skus. Slijeme hotové těstoviny přes síto, necháme velmi krátce vykapat a přendáme na talíře, kde je zalijeme dušeným hovězím se zeleninou. |