Recept

Zapékané mušle bylinkové

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 53455
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Mušle slávky
6 ks Pepř černý celý
0,5 špetka Sůl
50 g Tymián čerstvý
250 ml Víno bílé
Na obložení
4 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Martell cognac
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř cayenský
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
1 kávová lžička Provensálské koření
2 ks Šalotka
4 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kg Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 847kJ
10% Sacharidy 36 g
17% Tuky 13 g
2464% Sodík 49 g
61% Bílkoviny 34 g

Zapékané mušle bylinkové postup přípravy receptu:

1

Pod studenou vodou omyjeme a okartáčujeme mušle.

2

Do hrnce vlijeme víno a přidáme tymián, kuličky pepře a špetku soli. Vložíme do vína mušle a vaříme je, dokud se neotevřou. Ty neotevřené vyhodíme, otevřené děrovanou naběračkou vyjmeme z hrnce. Z otevřených mušlí oddělíme horní misky lastur. Do zapékací misky nasypeme vrstvu soli a do ní vtlačíme dolní hlubší misky lastur i s masem.

3

Oloupeme česnek a šalotku a nasekáme nadrobno. Do pánve vlijeme olej, přidáme na něj nasekaný česnek, cibuli, provensálské koření a nadrobno nasekanou petrželku. Přisypeme strouhanku tak, aby vznikla hmota, kterou bude možné rozetřít. Sejmeme pánev z plotny, přidáme ke hmotě koňak a promícháme. Osolíme, opepříme normálním i cayenským pepřem. Předehřejeme si troubu na 220°C.

4

Lžičkami nabíráme hmotu a vkládáme ji do lastur v zapékací misce. Poté zapékací misky s naplněnými lasturami vložíme do trouby a 5 minut zapékáme. Podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept