Jednoduchý recept

Kuřecí stehna plněná mandlovou nádivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 53457

Ingredience

500 g Kuře
100 g Máslo čerstvé
30 ml Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Sůl
Nádivka
150 g Mandle
1 špetka Pepř bílý
10 g Petržel - nať
50 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 dl Voda pitná
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 874 kcal
Kilojoule 3 656kJ
7% Sacharidy 24 g
96% Tuky 72 g
18% Sodík 365 mg
63% Bílkoviny 36 g

Kuřecí stehna plněná mandlovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme mandlovou nádivku: Mandle dáme do vhodné nádoby a spaříme vroucí vodou. Oloupeme je a nakrájíme na malé kousky. Žemle nakrájíme na malé kostičky, přidáme je do nádoby, kde máme mandle. Rozklepneme vejce, přidáme smetanu, dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme drobně nasekanou petrželovou nať a směs dobře promícháme.

2

Kuřecí stehna důkladně očistíme a opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Kůži na stehnech opatrně nadzvedneme a malou lžičkou plníme otvor mezí kůží a masem připravenou náplní. Povrch kůže rukou přimáčkneme, aby se náplň dostala rovnoměrně po masu na stehnech. Naplněná stehna potřeme 50 g másla, posypeme solí smíchanou s mletou paprikou.

3

V pekáčku rozpustíme 50 g másla a olej. Připravená stehna naskládáme do pekáčku a v předehřáté troubě pečeme doměkka a dozlatova.

Poznámka

Takto připravená kuřecí stehna podáváme jako teplé hlavní jídlo. Vhodnou přílohou je bramborová kaše a zeleninová obloha. Můžeme také podávat se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept