Masová jehněčí roláda s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masová jehněčí roláda s vínem
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 53459 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Česnek |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
150 g | Hrášek |
400 g | Jehněčí maso |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Máta |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
75 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
Víno z hrachových lusků [53456] | |
---|---|
0,2 kávová lžička | Čaj černý |
0,1 ks | Citrony |
0,1 kg | Cukr krupice |
0,1 polévková lžíce | Droždí sušené |
0,2 kg | Hrachové lusky |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 95,0mg |
Draslík | 514,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 967,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Hrášek, Máta, Ocet vinný, Šalotka, Strouhanka, Sůl, Citrony, Cukr krupice, Droždí sušené, Hrachové lusky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Čaj černý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masová jehněčí roláda s vínem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 160°C. Do hrnce dáme máslo, najemno nakrájenou šalotku a osmahneme ji doměkka. Přidáme hrášek, 1 minutu orestujeme a hrnec odstavíme. Osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci pokrájené máty, olej, strouhanku a všechno rozmixujeme. Takto připravenou nádivkou potřeme jehněčí maso, které jsme si rozřízli na plátek a naklepali. Roládu svineme, zavážeme režnou nití, vložíme do pekáče a pečeme 90 minut. Mezitím si do hrnečku nalijeme 150 ml vína a na mírném ohni povaříme 15 minut. Přidáme lístky zbylé máty, ocet, cukr a vaříme další 4 minuty. Poté scedíme. Po upečení roládu přikryjeme alobalem a necháme 10 minut stát. |
2 | Víno z hrachových lusků [53456]: |
3 | Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme lusky a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut. Hrnec odstavíme a přisypeme cukr, droždí, čaj a na kolečka nakrájený citron. Přikryjeme utěrkou a necháme 4 dni stát. Poté víno scedíme, nalijeme do demižonu, uzavřeme kvasnou zátkou a necháme 4 týdny stát. |
Poznámka
Podáváme nakrájené na plátky, přelité uvařeným vínem. Jako přílohu zvolíme opečené brambory, dušené zelí a pancettu.