Jednoduchý recept

Jablečná bublanina

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Jablečná bublanina 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 5346
Kategorie: Bublaniny

Ingredience

8 polévková lžíce Cukr krupice
8 ks Jablka
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
8 polévková lžíce Mouka polohrubá
50 ml Olej stolní
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 89 kcal
Kilojoule 374kJ
4% Sacharidy 15 g
4% Tuky 3 g
1% Sodík 15 mg
3% Bílkoviny 1 g
Jablečná bublanina
  • Jablečná bublanina
  • 1
  • Jablečná bublanina
  • 2
  • Vložit obrázek

Jablečná bublanina postup přípravy receptu:

1

Vyšleháme do pěny vejce s cukrem, přidáme oleja mouku s práškem do pečiva.

2

Oloupeme a nastrouháme jablka a přidáme do těsta.

3

Vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a pečeme 30 minut při teplotě 180 stupňů.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Jablečná bublanina
Dobrá jablečná bublanina nikdy nezklame. Dělám ji spíš se švestkami anebo s broskvemi, meruňkami. Takže tento recept byl pro mě výzvou a nezklamal. Jen mi suroviny nepřišly na 24 porcí, protože na velký plech těsto nestačilo, takže jsem ho dala do koláčové formy a porcí bylo cca 10.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept